Jak marynować dynię z octem?

Jak marynować dynię z octem?

Zagotować wodę z dodatkiem octu, cukru, szczypty soli i przypraw (cynamon i anyż połamać lub pokroić na mniejsze części). Gorącą zalewą zalać dynię, dodać przyprawy. Od razu zakręcić pokrywkami. Słoiki odwrócić do góry dnem i przykryć grubym kocem, zostawić na noc do całkowitego ostudzenia.

Ile octu do dyni?

1 dynia. 250 ml octu 10% 1 L wody. 1 szklanka cukru.

Jak dlugo gotowac dynię w occie?

Do garnka wlać wodę, ocet, cukier oraz przyprawy. Całość zagotować. Dynię wrzucić kiedy zalewa będzie już wrzała. Dynię gotować 8-9 minut w zalewie, następnie zdjąć z ognia i przełożyć do wyparzonych słoiczków.

Jaki ocet do dyni?

1 szklanka octu spirytusowego 10%, 4 szklanki wody. przyprawy: ziele angielskie, anyż, cynamon, goździki, szczypta soli,1 szklanka cukru.